Naše služby jsou zaměřeny na nejdokonalejší možnou péči o Vaše vozidlo. Vše za použití těch nejlepších a nejšetrnějších přípravků a nástrojů.

Aktuality a články

Dekontaminace laku
Dekontaminace laku 20. 2. 2022

Kontakt

Mimoňská 360, 471 23 Zákupy
Navigovat na mapě
50.6833797N, 14.6486164E

Telefon:

+420 777 207 394

E-mail:

info@fajneauto.cz

Jak nejlépe odstranit skvrny autosedaček

Jak nejlépe odstranit skvrny autosedaček

Nejprve je zapotřebí vyhodnotit, jak špinavé sedačky v autě máte. Jestli povrchově zašedlé sem tam kapička od nápojů nebo nějaká mapka např. když usednete do auta mokrý v deštivém počasí, anebo jsou prostě špinavé hloubkově a hodně, podsedáky i opěradla.

Jestliže jsou sedačky špinavé povrchově, čištění zvládnete sami tzv. suchým čištěním. Pokud jsou sedačky opravdu hodně špinavé, je zapotřebí sedačky vyčistit tepovačem, který vstřikuje vodu s čističem do hloubky skrz textil a následně vysává čistič zpět, tím dochází k praní sedaček. Popíšu vám metodu suchého čištění. Hloubkové čištění bych nechal na odbornících, kteří disponují přístroji k tomuto čištění, a už mají určité zkušenosti.

Jak tedy na suché čištění? Budete potřebovat: vysavač, čistič textilií v rozprašovači, mikrovláknovou utěrku a jemný kartáček. Nejprve auto pořádně vysajte od prachu, drobků a jiných ležících nečistot. Už jen vysáté sedačky by měly malinko prokouknout. Vezměte si čistič textilí a ze vzdálenosti cca 20 cm mihnutím ruky a zároveň stlačením rozprašovače naneste čistič na sedačku.

POZOR!!! Nanášejte rovnoměrně opravdu jemný rozprach klidně ve více vrstvách. Nikdy však nestříkejte zblízka veliké množství, mohly byste si vytvořit další fleky. Rozprášený čistič nechte chvilku působit. Jemným kartáčkem po chvilce působení sedáky a opěradla v celé ploše rovnoměrně vykartáčujte. Mikrovláknovou utěrkou potom celé plochy střete. Pokud některý flek nebo mapa setrvávají, proces opakujte, dokud zcela nezmizí.

Jak pečovat o kůži?

Aby byla kůže ve vašem autě stále v dobré kondici, je potřeba pravidelná údržba. Čištění a následná impregnace (výživa kůže). Péče o kůži je velmi choulostivá záležitost. Nelze použít jakýkoliv čistící prostředek. Na čištění kůže musíte vždy použít prostředek k tomu určený. Ač se to nezdá, kůže má mnoho vrstev cca 12. Pokud použijete obyčejný nebo agresivní čistící prostředek, kůži vysušíte a ta následně popraská. Takto ji mnozí z nás u starších aut zná.

Jak tedy na údržbu kůže? Na hladkou, obrácenou nebo alkantaru jsou přesně dané čistící prostředky, které je nutné používat.

K čištění budete potřebovat příslušný čistící prostředek, jemný kartáček na kůži a mikrovláknovou utěrku. Rovnoměrně naneste čistič v rozprašovači na daný čištěný díl. Kartáčkem jemně bez tlaku díl vykartáčujte a poté setřete mikrovláknovou utěrkou. Proces opakujte, dokud není čištěný díl zcela čistý.

Pokud se bavíme o hladké kůži, tak špinavou poznáte tak, že je lesklá. Čistá kůže je matná. Všechny vyčištěné díly, nechte pořádně uschnout. Na suchou kůži pomocí mikrovlákna naneste balzám (výživu kůže) a nechte chvilku odstát, aby měl balzám možnost se do kůže vpít. Ipregnovaný díl mikrovláknovou utěrkou potom vyleštěte dosucha.

Obrácenou kůži a alkantatu doporučuji nechat na odborníky. Neodborný zásah do kůže, může vést k jejímu nenávratnému poškození a nebo velmi nákladné renovaci.    



Předchozí článek | Další článek