Naše služby jsou zaměřeny na nejdokonalejší možnou péči o Vaše vozidlo. Vše za použití těch nejlepších a nejšetrnějších přípravků a nástrojů.

Aktuality a články

Dekontaminace laku
Dekontaminace laku 20. 2. 2022

Kontakt

Mimoňská 360, 471 23 Zákupy
Navigovat na mapě
50.6833797N, 14.6486164E

Telefon:

+420 777 207 394

E-mail:

info@fajneauto.cz

Jak šetrně umýt auto?

Jak šetrně umýt auto?

Šetrné mytí auta je malinko náročnější na čas a výbavu potřebnou k mytí. Kdo si chce ale své auto udržovat čisté a přitom si neničit lak, pak se tato investice do času a výbavy určitě vyplatí.

Co budete potřebovat za výbavu? Budete mýt tzv. dvoukyblíkovou metodou, takže dva kyblíky o objemu alespoň 10 l, kvalitní mycí rukavici, odstraňovač hmyzu a kvalitní šampón. Věci doporučuji nakupovat v detailingových obchodech, které disponují sortimentem přesně pro tyto účely. Obzvláště důležitý je šampón. Nenechte se odradit cenou. Někomu by se mohlo zdát, že šampóny v těchto obchodech jsou zbytečně drahé. Cena má však svá opodstatnění. Kvalitní šampón by měl být PH neutrální (šetrný k laku a hlavně nesmývá již aplikované ochrany jako např. vosky či keramiku), dále funguje jako lubrikant. Při smývání špíny z laku za pomocí rukavice, špína z laku klouže, takže poškození laku (vlásečnicové škrábance) je téměř nulové. Ještě bych zmínil, že tyto šampóny bývají koncentráty. Na jedno umytí spotřebujete 2-4 víčka šampónu. Ve finále vám šampón vystačí na cca 20 mytí, což je hodně slušné. 

Pokud máte věci nachystané, můžete se pustit do mytí. Oba kyblíky naplňte čistou vodou. Do jednoho z kyblíků přidejte 2-4 víčka šampónu. V druhém kyblíku zůstává pouze čistá voda. Před samotným mytím, proveďte ještě tzv. předmytí. Odstraňovačem hmyzu postříkejte přední část auta (nárazník, kapotu, světlomety atd.) Nechte cca 10-15 minut působit. Po uplynutí této doby, proudem vody z hadice nebo tlakovou myčkou opláchněte celé auto od hrubých nečistot. Pokud to někdo myslí opravdu vážně, může ještě použít napěňovač s aktivní pěnou. Ta rozpustí ještě více nečistot a díky tomu je auto mnohem lépe připravené na mytí. Čím méně hrubých nečistot, tím je menší šance poškrábání laku. Pokud je auto předmyté, nasaďte si rukavici a pořádně jí vymáchejte v kyblíku se šampónem. Auto si rozdělte na jednotlivé díly (střechu, kapotu, dveře atd.). Po každém umytém dílu rukavici pořádně vyperte v kyblíku s čistou vodou. Vypranou rukavicí poté opět naberte vodu z kyblíku se šampónem. Myjte od střechy směrem dolů. Na rukavici nijak netlačte!!! Pouze lehce stírejte špínu z laku pryč. Pokud někde špína zůstává, místo opakovaně lehce myjte, dokud se špíny nezbavíte. Mytím tímto způsobem prodlužujete krásný vzhled vašeho auta bez škrábanců.

Upozornění na závěr!!! Vyhýbejte se slunci. Auto myjte, pokud možno ve stínu, lak by měl být studený. Pokud nemáte možnost stínu, vyberte si buď oblačný den, a nebo si přivstaňte a myjte auto v brzkých ranních hodinách.

Pokud chcete krásu vašeho auta posunout ještě o level dál, přečtěte si blog o dekontaminaci laku. Dozvíte se, jak své auto skutečně rozzářit. 



Předchozí článek | Další článek