Naše služby jsou zaměřeny na nejdokonalejší možnou péči o Vaše vozidlo. Vše za použití těch nejlepších a nejšetrnějších přípravků a nástrojů.

Aktuality a články

Dekontaminace laku
Dekontaminace laku 20. 2. 2022

Kontakt

Mimoňská 360, 471 23 Zákupy
Navigovat na mapě
50.6833797N, 14.6486164E

Telefon:

+420 777 207 394

E-mail:

info@fajneauto.cz

Jak nejlépe odstranit mušky a ostatní hmyz z auta

Jak nejlépe odstranit mušky a ostatní hmyz z auta

Mušky a jiný hmyz je nejčastějším problémem každého motoristy převážně v teplých měsících. Odstranit hmyz z kapoty, nárazníku a jiných částí vozu především v přední části, může být velký problém, pokud hmyz necháte na autě delší čas a dáte mu tak šanci, aby se doslova vpil do laku. Po umytí auta vám zůstanou na laku nepěkné matné fleky. Tyto fleky se musí vybrousit a lak rozleštit, jinak se fleků nezbavíte. V nejhorším případě, pokud hmyz nebudete řešit opravdu dlouhý čas, může dojít k prostupu hmyzu lakem v celé jeho tloušťce. V tomto případě je lak nenávratně poškozený.

Jediná možnost, jak těmto nepříjemným problémům s mrtvým hmyzem zabránit je, okamžité umytí vozu, i když jste ho před jízdou třeba zrovna umyly. Mrtvý hmyz postříkejte několika jemnými rozprachy přípravkem „Odstraňovač hmyzu“ a nechte cca 10 minut působit. Opláchněte vodou a auto umyjte. Více detailů popisuji v blogu „Jak šetrně umýt auto“. Tímto docílíte, že z auta umyjete kyseliny z mrtvého hmyzu, které rozpouštějí a narušují lak. Poté, máte problém doslova z vozu umytý.



| Další článek